Projekt Cirkus Happy Kids

Slyšte, slyšte, poslouchejte, do Berušky a do Galaxie přijela show. Projekt cirkusu Happy Kids na celý týden ovládl naši školu i školku a skrze rozličné netradiční dovednosti dostupné žákům prožít jejich 15 minut slávy v centru manéže. MŠ Beruška nám předvedla černé divadlo, kde děti absolutní tmu prozářily nejen chytrými kostýmy, ale zejména svým nadšením a tancem. Žáci ZŠ Galaxie pak celý týden pilovali svůj um ve hře, jako provazochodci, žongléři, akrobaté na zemi i na hrazdě, fakíři, klauni nebo kouzelníci. Výsledek byl nevídaný a děti plody své tvrdé práce předvést svým rodinám v šapitó, které bylo plné k prasknutí jak při čtvrteční premiéře, tak rovněž při derniéře o den později. Všem zúčastněným děkujeme za fantastickou podporu a všem dětem za jejich nasazení a trpělivost při tréninku i úžasné při představení.

Ve zpětné vazbě děti odpovídaly, že se v projektu naučili mluvit před lidmi, držet stabilitu, pracovat s ohněm, dělat různé triky na hrazdě, kouzelnické triky, lépe komunikovat s lidmi, trpělivosti… Nejvíce se jim líbilo, že se jim to povedlo, trénování , atmosféra, sledovat vystoupení ostatních, týmová spolupráce , možnost vyzkoušet si fungování v cirkuse, plívání ohně, ta snaha jdoucí ze všech cítit, že jsme se nemuseli učit, že to bylo dobře vymyšlené, všechno, jíst popcorn…  A nejužitečnější věc, kterou si děti odnášejí? Zábava, rychlost v zákulisí, že se nebojí vystupovat před cizími lidmi, že mohli být v cirkuse, že ví, jak držet oheň, že umí být vtipní a nestydí se mluvit před tolika lidmi, jak se dělají různá kouzla, hrdost a nadšenost, jak dělat iluze jako kouzelníci…

Chcete-li vidět více, mrkněte na reportáž.




Vyhledávání

Kalendář akcí

11.09.2024
Expedice Sněžka 9. třída (středa-pátek)
26.09.2024
Foodfestival

Projekty školy:

Digitalizujeme školu

Vybudování odborných učeben na ZŠ Galaxie

ZŠ Galaxie NJ JAK Šablony I

Poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu města Nový Jičín na úhradu režijních nákladů na stravu žáků a dopravu stravy.